Menu

Slider

DE HANDEN
VOOR UW VOETEN

BETAALBAAR
& KWALITEIT

BEHANDELINGEN BIJ ONS
OF BIJ U THUIS

Faq

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht, vul dan ons contact formulier in.

"Ik ben diabeet. Kan ik gewoon bij Voetzorg Reggeland komen"?

Natuurlijk kunt u bij Voetzorg Reggeland terecht. Het is raadzaam, als u diabetisch heeft, om enkele malen per jaar een bezoek te brengen aan de pedicure.Voetzorg Reggeland is aangesloten bij ProVoet en is in het bezit van de aantekening 'Diabetische Voet'!

In sommige gevallen gevallen kunt u in aanmerking komen voor vergoeding (tegemoetkoming). Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar!! 

"Hoe vaak moet ik naar de pedicure?"

 

Geadviseerd wordt om iedere 6 weken, afhankelijk van de klachten, een afspraak te plannen. Vaak kunnen problemen aan uw voeten voorkomen worden door een bezoek aan de pedicure. Zij kan tijdig problemen herkennen en eventueel voorkomen of oplossen.

Ook voor diabetes en reuma patiëten geldt: dat een bezoek om de 6 weken bijdraagt aan een optimale voetverzorging. Zo worden uw voeten nauwkeurig in de gaten gehouden en kunnen problemen voorkomen worden en kan er eventueel tijdig doorverwezen worden.

"Komt u ook bij mij thuis?"

Ja, indien u niet mobiel bent kom ik graag bij u aan huis uw voeten verzorgen. Wel zo fijn....

"Wanneer moet ik naar een pedicure?"

Dat is helemaal afhankelijk wat uw klachten zijn. Geadviseerd word bij diabetes patienten en mensen met reuma dat deze hun voeten om de 6 weken vakkundig laten behandelen om risico's te voorkomen.
Maar hebt u voordurend last van ingroeiende nagels, likdoorns, verdikte nagels etc. dan kan het verstandig zijn eens een afspraak te maken bij een pedicure zodat deze uw voeten vakkundig kan beoordelen en eventueel behandelen afhankelijk van uw klachten.
Jong en oud, man en vrouw volwassenen en kinderen iedereen kan en is welkom bij Voetzorg Reggeland!

"Kan ik bij Voetzorg Reggeland ook pinnen?"

U kunt bij Voetzorg Reggeland (nog) niet pinnen! U kunt alleen contant betalen.

"Bent u altijd bereikbaar?"

Ik ben meestal goed bereikbaar. U zult wanneer u belt regelmatig de voicemail te horen krijgen, dit om een eenvoudige reden. Wanneer ik bezig ben met een pedicurebehandeling zal ik de telefoon NIET opnemen. Spreekt u alstublieft uw naam en telefoonnummer duidelijk in, zodat ik u terug kan bellen wanneer ik daar de tijd voor heb.

Mijn openingstijden zijn:

 

Maandag:    Gesloten

Dinsdag:      08:00 uur - 21:00 uur

Woensdag:   08:00 uur - 21:00 uur

Donderdag:  19:00 uur - 21:00 uur

Vrijdag:        08:00 uur - 16:00 uur

Zaterdag:     10:00 uur -  12:00 uur

Zondag:       Gesloten


Natuurlijk kunt u ook mailen naar info@voetzorgreggeland.nl
.

"Hoe zit het met de vergoedingen?"

Het ligt aan de polis, die u hebt afgenomen bij uw zorgverzekeraar, of u in aanmerking komt voor een behandeling, die geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Indien uw huisarts u voor deskundige behandeling doorverwijst naar de gespecialiseerde pedicure, omdat u in de zogenoemde risicogroepen valt (diabetes, reuma, risicovoet), komt u in aanmerking voor vergoeding. Uw pedicure kan u daarover wellicht enige voorlichting bieden, maar het ligt binnen uw eigen verantwoordelijkheid om uzelf naar behoren en behoefte (eventueel aanvullend) te verzekeren.

"Hoe kan ik mijn teennagels het beste knippen?"

U kunt uw nagels het beste knippen met daarvoor bestemde schaartjes of teenknippers. Zorg ervoor dat u ze niet te rond afknipt (zo recht mogelijk) om ingroeien van de nagels te voorkomen. Wanneer u uw vinger op de top van de teen legt moet u uw nagel nog iets kunnen voelen. Knip uw nagels nooit te kort!!

"Ik hoor vaak dat het dragen van hoge hakken slecht is voor mijn voeten. Klopt dit?"

Ja, wanneer u veelvuldig op hoge hakken loopt is dit slecht voor niet alleen uw voeten, maar ook voor uw knieën en uw rug! Daarnaast kan dit leiden tot een verkorte achillespees (pees in uw kuit) waardoor de bewegingsvrijheid van uw voet minder wordt. En dit kan weer leiden tot pijn bij sporten of zelfs bij gewoon lopen! Ik raad u daarom aan om niet meerdere dagen achtereen schoenen met hoge hakken te dragen, maar dit regelmatig af te wisselen met schoenen met een laag hakje!

"Wat kan ik doen om voetklachten te voorkomen?"

* Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep.

* Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen.

* Gebruik een voetcreme om de huid soepel en in conditie te houden.

* Knip uw teennagels recht en niet te kort en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.

* Houd uw voeten soepel, door dagelijks voetoefeningen te doen.

* Koop goed passende (leren) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen.

 * Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden.

*  Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol.

* Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen.

* Bezoek regelmatig een pedicure met erkend diploma.